Church of Misery

  • Datum: 20-10-2017
  • Tijd: 20:00
  • Voorverkoop: €12.5
  • Aan de deur: €15

Japanse doommetal-grootheid Church of Misery komt naar onze Hall voor ’n exclusieve Nederlandse clubshow!

Tatsu Mikani – oprichter van de band en één van de allerbruutste bassisten uit de scene – en z’n kompanen zijn geen onbekenden in Tilburg. Sterker nog, de band heeft slechts één liveplaat uitgebracht en dat is “Live At Roadburn 2009”.

Sinds 1995 timmert, of eerder dreunt, de band aan de weg. De grote doorbraak kwam toen Southern Lord Records de debuutplaat “Master of Brutality”in de V.S. uitbracht. Opmerkelijk is dat de titels van de tracks namen zijn van seriemoordenaars. Mikani gruwde namelijk van teksten van typische stonerbands die gaan over “smoke weed and get high” of “trip to the unknown galaxy”. Hij raakte geïnspireerd door een tv-serie “Serial Killer” die gaat over hoe het kan dat een normale man kan veranderen in een psychopathische moordenaar. Deze thematiek vond hij veel beter aansluiten op zijn muziek. Dit werd dat ook de leidraad van alle nummers die Church of Misery daarna heeft uitgebracht.

Inmiddels zijn we zeven albums en honderden shows op grote festivals verder. In die tijd is de band regelmatig gewisseld van formatie. Na de laatste Europese tour in 2014, toen de Japanners speelden als support act van Monster Magnet, heeft bassist en oprichter Mikani afscheid genomen van de hele band en is hij naar Maryland gegaan om laatste album “And Then There Were None…” te maken. Hieraan werkten diverse muzikanten mee, waaronder zanger Scott Carlson (Repulsion, Death Breath, en ex-Cathedral), gitarist Dave Szulkin (actief in Blood Farmers en The Disease Concept) en drummer Eric Little (actief in Earthride).

Nu komt hij met een nieuwe line-up terug naar Europa om eindelijk die nieuwe plaat ter gehore te brengen. Live laat Church of Misery je broekpijpen trillen en je nekwervels overbelasten. Het is vrijwel onmogelijk om niet te worden meegezogen in de zware grooves en trage riffs die deze Japanners brengen. Zo vaak is de band niet op tour, en speelt hun enige Nederlandse clubshow in onze Hall!

Tickets kosten €12,50 in de voorverkoop, aan de deur betaal je €15,-

Start typing and press Enter to search