The Travoltas

  • Datum: 13-07-2017
  • Tijd: 20:00
  • Voorverkoop: €7.5
  • Aan de deur: €10

Het hart van elke Nederlandse poppunker gaat sneller kloppen zodra hij of zij The Travoltas hoort! In 2004, na jarenlang wereldwijd touren, besloten de mannen om ermee te stoppen. Toch jeukte er iets! Nu, 13 jaar later, zijn ze kei hard terug met een gloednieuw album en mogen wij hen verwelkomen in onze Hall! Als support zullen ze Note to Amy en Screw Houston meenemen.

Na 16 jaar touren door Europa, de Verenigde Staten en Japan en na zeven uitgebrachte albums, ging de Nederlandse punkband The Travoltas in 2006 uit elkaar. Vermoeid door jarenlang keihard werken en bijna non-stop optreden werd ervoor gekozen een punt achter de band te zetten. Toch jeukte er iets.
Toen ze, na 8 stille jaren, in 2014 kei hard terugkwamen met de 4-track EP “The Longest Wait”, volgde o.a. de legendarische comeback show in een kats uitverkocht Poppodium 013. Dat smaakte niet alleen bij de fans naar meer. Daarom doken de bandleden samen met de nieuwe gitarist Daan van Hooff eind 2016 de studio in voor de opnames van “Until We Hit The Shore”, het gloednieuwe album dat op 21 april verschijnt via White Russian Records. De single “Ain’t That Enough” windt er geen doekjes om en wij zijn zeer trots om deze Brabantse punkrock heersers op 13 juli te mogen verwelkomen in onze Hall!

Als eerste support act staat Screw Houston die je misschien nog wel van naam kent, maar vorig jaar hebben ze een EP uitgebracht die laat zien hoe veel een band kan transformeren over de jaren. Waar vroeger de barstende hardcore de overhand nam, heeft de band nu een melodieuzere vorm van energie gevonden en toegepast. Denk aan Foo Fighters die punk uitprobeert.

Daarnaast staat Note To Amy als tweede support, die muzikale inspiratie haalt uit punkrock en rock, met pakkende refreinen, donkere teksten, tomeloze energie en krachtige, heldere vocalen als sterkste troeven. In 2016 speelde ze onder andere met Bad Religion en Millencolin en maakte een vertoning op 3FM. Zowel Note to Amy als Screw Houston waren overigens te zien op Jera on Air, waar het er altijd ruig en wild aan toe gaat.

Start typing and press Enter to search