Wie Wil Jij Zijn?

Tijdens het aftrapweekend van 16 april laten leden van The Black Marble Selection (een Tilburgse band met nationale bekendheid) en vier gerenommeerde muziekdocenten jongeren kennis maken met het maken van muziek. De jongeren van 12 tot 18 jaar worden enthousiast gemaakt om deel te nemen aan het 41 weken durende project.

De leden van The Black Marble Selection gaan aan de slag als rolmodellen voor de jongeren en nemen ze mee in hun verhalen, hun eigen ervaringen en de keuzes die zij in het verleden hebben gemaakt om te bereiken waar ze nu zijn. Vanuit die gedachte stimuleren zij de jongeren om daadwerkelijk muziek in groepsverband te gaan maken. Zo hopen ze te voorkomen dat jongeren hun school verlaten zonder diploma en het criminele pad kiezen.

Naast het samen maken van muziek en het vormen van een band, staan facetten zoals samenwerken, discipline en teamgeest centraal. R-newt biedt ondersteuning aan de jongeren in deze interventies. De jongeren krijgen minimaal 4 -6 uur per week muziekles onder aanwezigheid van jongerenwerkers en muziekdocenten.

”Wie wil jij zijn?” is geslaagd wanneer jongeren die hebben deelgenomen andere jongeren ook motiveren om de juiste keuzes te maken in vrijetijdsbesteding zoals bijvoorbeeld muziek en cultuur.

Jongerenwerkers en de medewerkers van de Hall of Fame en Mundial blijven de jongeren tenminste één tot twee jaar volgen na afloop van het project, waarbij de jongeren worden ondersteund bij het maken van de juiste keuzes in opleiding en toekomstplannen. Behalve met het bespelen van instrumenten kunnen jongeren ook meedoen met dance, film, skating, toneel, rap en theater.

We staan in de krant met ons project!

#2

Promo Film Wie Wil Jij Zijn