Aafke Romeijn // 013 Tilburg
Aafke Romeijn // 013 Tilburg
Aafke Romeijn // 013 Tilburg
Aafke Romeijn // 013 Tilburg
Aafke Romeijn // 013 Tilburg

Aafke Romeijn // 013 Tilburg

Concert

Aafke Romeijn speelt haar nieuwe album M. M  waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga. Deze show wordt mede mogelijk door Hall of Fame, de show zal plaatsvinden in 013 Poppodium.

Datum10-04-2021
Tijd20:00
REGULAR23,00

De Nederlandse muzikant, schrijfster en journaliste Aafke Romeijn komt naar de Hall Of Fame. 

Eerst was er het boek, nu de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding in liedjes en composities in de wereld waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. M waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga. 

Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop. Na een debuut als singersongwriter en twee electropopalbums kiest ze ervoor om op M al haar liefdes samen te laten komen. Dat levert een wonderlijk landschap op met samples van obscure soul- en jazzplaten, modernistische dichters en Sonic Youth, die moeiteloos samenvloeien met grootse strijkers- en blazersarrangementen waarop Romeijn met haar kenmerkende stemgeluid zingt over de lotgevallen van de personages uit haar sciencefictionroman Concept M. 

De show zal i.v.m. Corona seated zijn. Tickets zijn per 2 te krijgen voor €23,- (per 2-zitplaats)