Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst
Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst
Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst
Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst
Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst

Aafke Romeijn // de Nieuwe Vorst

Concert

Aafke Romeijn is terug in Tilburg met haar nieuwe album 'Godzilla', de muzikale vertaling van haar dichtbundel 'Leegstand'. Muziek om te huilen én te dansen (op je stoel dan hé).

Datum09-10-2021
Tijd20:00
REGULAR23,00

In samenwerking met het festival Tilt en de Arbeiderspers bracht Aafke Romeijn vorig jaar haar poëziedebuut Leegstand uit. Romeijn verkent daarin haar depressies alsof het lege winkelpanden zijn en geeft ze een inkijkje in hoe het is om de dag door te komen als depressies je teisteren.

In februari kondigde ze de komst van haar nieuwe album ‘Godzilla’ aan; een muzikale vertaling van de dichtbundel, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken, over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film.

De nieuwe plaat 'Godzilla' volgt na het goed ontvangen album ‘M’ uit 2019. Op 5 maart presenteerde Aafke de eerste single van het album. ‘Zelf’ is een bloedeerlijk en ontwapenend nummer over het onderhouden van een relatie tijdens een depressie, waarin de luisteraar een voorproefje krijgt van een eclectische, nieuwe sound.

“Haar hoofd is soms een stad met benauwende steegjes, doodlopende straten en bodemloze bouwputten. Aafke Romeijn beschrijft in haar bundel ‘Leegstand’ haar depressie én haar impressie van de veelzijdige stad Tilburg."

- Brabants Dagblad over 'Leegstand'

- 9 oktober 2021
- De Nieuwe Vorst
- € 23,- voor twee personen
- https://hall-fame.stager.nl/web/tickets/111014138 

 

HALL OF FAME ON TOUR
Tijdens de renovatie/verbouwing van de Hall of Fame werken wij samen met verschillende partners in de stad, om zo toch nog een tof programma neer te zetten! Deze show bekijk je in de Nieuwe Vorst, in samenwerking met Krakers.

Krakers Tilburg
Krakers zijn jonge Tilburgers met ongehoorde ideeën, idiote fascinaties en belachelijke energie. Ze kraken Theater De Nieuwe Vorst en vullen alle hoeken, kieren, kelders, zalen en graszoden met ongehoorde thema’s, disciplines en denkrichtingen.

Tickets