Darker // 013 op locatie
Darker // 013 op locatie
Darker // 013 op locatie
Darker // 013 op locatie
Darker // 013 op locatie

Darker // 013 op locatie

Concert

DARKER is een elektronisch dark wave, synth pop trio ge├»nspireerd door Depeche Mode, Nine Inch Nails, Massive Attack, Nick Cave en beats-gedreven elektronische muziek. 
Datum13-01-2023
Tijd20:00
Het was vooral sinds de eerste lockdown in 2020 dat producer/songwriter Jeps Salfischberger (Brotherhood Foundation, Chillburn, VanKatoen) zich terugtrok in zijn thuisstudio om nieuwe muziek te schrijven voor DARKER; zijn creatieve uitlaatklep om alle stress van het leven weg te laten vloeien. Langzaam veranderde de stijl naar meer elektronische pop, versterkt door zang en toetsen van Evelien Rombouts. Een paar jaar eerder deelde het duo het podium met artiesten als Die Antwoord, Jeffree Star en Brokencyde; nu waren ze op zoek naar een meer eigen geluid. Met de toevoeging van een leadzanger in de persoon van Valerio Recenti (Voodoo Chambers, My Propane) vielen de puzzelstukjes op hun plaats. In 2022 kwam de single 'Enough', gevolgd door 'Until The Night', en de EP's 'Wild Rose' en 'Wild Rose - extended'. De donkere en melancholische sferen in deze releases zijn een voorbode van nieuwe muziek die van DARKER gaat komen!
Deze avond wordt geopend door twee heerlijke, Nederlandse new-wave bandjes: het duo Pol, gestart door de broers Ruben Pol en Matthijs Pol, en het Eindhovense Palais Ideal, die new-wave combineren met post-punk klanken.