De Kift
De Kift
De Kift
De Kift
De Kift

De Kift

Concert

Goed nieuws! We hebben een nieuwe datum gevonden voor de show van De Kift: vrijdag 9 september 2022! In de splinternieuwe zaal van de Hall of Fame.

Datum09-09-2022
Tijd20:30

Op dit twaalfde album komen alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samen en wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken.

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The man without a past), trompettist Louis Armstrong en Belgische zanger Jacques Brel, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee. Maar ook zijn ditmaal voor het eerst bevriende gastmuzikanten uitgenodigd mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard).

Zo’n twaalfde album is op zich al legendarisch, maar De Kift is natuurlijk wars van de perfectie waar dit cijfer zelf voor staat: met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf weer opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen.

In de woorden van Volkskrant-journalist Bert Wagendorp: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie.". Op 9 september staan ze in Tilburg vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie, met een danige dosis gecontroleerde chaos en een megamooie mix van magnetiserende muziek.