The Homesick // Paradox
The Homesick // Paradox
The Homesick // Paradox
The Homesick // Paradox
The Homesick // Paradox

The Homesick // Paradox

Concert

Ze doen het altijd nét een beetje anders bij The Homesick. De gejaagde post-punk van het trio Jaap van der Velde, Erik Woudwijk en Elias Elgersma krijgt op deze langspeler meer diepte in vorm van warmere, barokke elementen als piano, klavier, akoestische gitaar en clarinet.

Datum14-10-2021
Tijd20:00
REGULAR14,00
Met hulp van ​Casper van der Lans​(engineer), ​Lyckle de Jong​en​Kim David Bots(gastmuzikanten) probeert The Homesick op ​The Big Exercise​ aangeleerde tendensen – vooral als liveband – in de studio nieuw leven in te blazen. ​Youth Hunt ​(Subroutine), het debuut van The Homesick, was verankerd in de plek waar de band oorspronkelijk vandaan komt. Met overstuurde songs als ‘Eater Of Meat’ en ‘St. Boniface’ belichaamde het album een soort dwarse hoogmis voor de vaak grappige contrasten tussen leven in de Randstad en het dorpsgemeenschap in Dokkum.
 
Op The ​Big Exercise ​zoekt The Homesick wederom de scherpe contrasten op door vaak inspiratiebronnen van buitenaf te vinden die iets oorspronkelijks ademen. Opener ‘What’s In Store’ kwam tot stand nadat Van der Velde verknocht raakte aan de ​“tijdloze herkenbare melodieën”​ van diverse volksliederen tijdens het WK voetbal. Feilloos loopt de muziek over in het huppelende ‘Children’s Day’ en de kakofonie van ‘Pawing’, waarbij het soepele, monotone spel van drummer Erik Woudwijk geldt als drijvende kracht van de band.
 
HALL OF FAME ON TOUR
Tijdens de renovatie/verbouwing van de Hall of Fame werken wij samen met verschillende partners in de stad, om zo toch nog een tof programma neer te zetten! Deze show bekijk je in Paradox.
 
Tickets: €14,-
Deuren open: 19:00u
Aanvang show: 20:00u