The Visual + Support
The Visual + Support
The Visual + Support
The Visual + Support
The Visual + Support

The Visual + Support

Concert

Na een verplaatsing van deze show gaat het dan eindelijk gebeuren! The visual in de Hall of Fame.

Datum13-11-2022
Tijd20:00
The Visual is een alternatieve formatie rondom het duo Anna van Rij (zang/gitaar) en Timon Persoon (synths/elektronica). De twee ontmoetten elkaar aan Conservatorium van Amsterdam. Buiten de lessen om schiepen ze op organische wijze een geheel eigen vocabulaire.
Na het succesvolle album Moments Of Being (2019) groeit The Visual verder vanuit het dromerige, donkere geluid waarmee de band hoge ogen gooide bij o.a. 3voor12 en het Britse NME. Opkomende langspeler The Spirit Of Age klinkt de band grilliger en dynamischer, met sporadische uitspattingen die niet zouden misstaan op een plaat van Nick Cave of Wolf Alice. De sound laat evengoed meer warmte, sensualiteit en lichtheid binnen, wat je terughoort op de fonkelende eerste single ‘Waves’. “Het draait minder om het zelf en we hebben geprobeerd meer lichtheid te geven aan de wereld. Ik heb vanuit dat perspectief geschreven” aldus Van Rij.
De live bezetting van The Visual is intussen ook nieuw: Van Rij en Persoon worden aangevuld door Django Trienes op gitaar en Christophe Claeys (Mark Lanegan, Balthazar) achter de drums.
 
Deuren open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
Entree: €11,-

LEES MEER OVER DE VETRAGING VAN ONZE CONCERT ZAAL