NK Street Skateboarden 2020
NK Street Skateboarden 2020
NK Street Skateboarden 2020
NK Street Skateboarden 2020
NK Street Skateboarden 2020

NK Street Skateboarden 2020

Urban Playground 013

In 2020 is de Hall of Fame in Tilburg, Noord-Brabant voor de 4e keer het decor voor het NK Skateboarden. Het event, dat plaatsvindt van 27 tot en met 29 maart, wordt georganiseerd door de Hall of Fame in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland. Het is voor de top in de skateboard wereld dé plek om kwalificatiepunten te verdienen voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Het NK Skateboarden maakt in maart onderdeel uit van een breder programma dat volledig is gericht op Urban sport en cultuur. Onder meer de gemeente Tilburg, de Provincie Noord-Brabant en BrabantSport, dragen financieel bij aan deze evenementen.

Sportwethouder Rolph Dols: "De gemeente Tilburg investeert in het NK skateboarden en Urban Playground 013 omdat het goed aansluit bij de ambities van onze stad. Urban sports zijn uniek omdat ze naast sport ook een grote lifestyle-component hebben. Met deze urban events spreken we jongeren aan die we via andere wegen niet bereiken en stimuleren we ze in hun talentontwikkeling. ''

Martijn van Gruijthuijsen, die als gedeputeerde onder meer Sport in portefeuille heeft: “Samen kunnen we Brabant sterker maken door sport.  Dat geldt zeker ook voor Urban sport. Want dit wortelt goed in Brabant, samen met de cultuur en bijbehorende levensstijl. Urban verdient onze support en door het te verbinden met onze sportvoorzieningen, organisaties, bonden en verenigingen kan het alleen maar groeien. Zonder het overigens te beperken, want de grote kracht van Urban is juist een zekere mate van niet-georganiseerd zijn. Maar we vonden het belangrijk om dit Urban Sports Event naar Brabant te halen: we máken Brabant een coole regio met top-events.”
 

Urban Playground 013
Tijdens het NK skateboarden vindt in de Wagenmakerij en bij de Hall of Fame ook het Urban Playground 013 festival plaats. Tijdens dit event kunnen bezoekers gratis kennis maken met urban sports en cultuur. Het event wordt georganiseerd met diverse partners uit de stad. Mensen kunnen meedoen aan workshops en clinics en shows bekijken van Tilburgse sporters en lokale sportclubs. Zo is er van alles te beleven rondom breakdance, freerunning, BMX freestyle, calisthenics, pumptrack en klimmen.
 

Uniek parcours
Speciaal voor het NK wordt in de Hall of Fame een uniek skateboard parcours gebouwd dat zich kan meten aan grote internationale wedstrijden. De baan bestaat voor het grootste gedeelte uit hout met hier en daar betonnen elementen. Er komt een tribune voor 1000 personen. Ook  zijn de wedstrijden live te volgen op internet via een live-stream uitzending.