menu
Benjamin Herman's Bughouse

Benjamin Herman's Bughouse

Punkjazz

Op 2 mei komt saxofonist en muzikale allesvreter ‘Benjamin Herman’ naar de Hall of Fame. Al meer dan dertig jaar is hij één van de meest productieve musici van zijn generatie en bracht hij platen uit met zijn band ‘New Cool Collective’ en als soloartiest. Nu is hij terug met zijn nieuwe show ‘Bughouse’ waarin Herman zijn langgekoesterde wens in vervulling gaat door jazz en punk samen te voegen. Een genot en verrassing voor je oren!

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes, punk, en jazz samenvoegt. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden”. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities met een gemiddelde duur van 2 minuten.

Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punkmuziek eind jaren ‘70. “Toen ik begon met spelen, rond mijn negende, waren overal bandjes en ze persten zelf plaatjes en regelden zelf hun gigs. Dat heb ik altijd heel cool gevonden en motiveerde mij als tiener om zelf muziek te maken op mijn eigen voorwaarden. 

TICKETS: €18,- incl. servicekosten

 

TIJDEN:

  • DEUREN OPEN: 20:00
  • DJ WOUTER VAN NUNEN: 20:00/21:00
  • BENJAMIN HERMAN'S BUGHOUSE: 21:00/22:00
  • DJ WOUTER VAN NUNEN: 22:00/23:00
  • EINDE: 23:00

TIJDSCHEMA ONDER VOORBEHOUD

Let op: op de datum van deze show rijden er geen treinen van en naar Tilburg door werkzaamheden. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. Plan je reis kort voor vertrek in en maak gebruik van de NS Reisplanner. Houd rekening met een langere reistijd.