menu
De Kift

De Kift

Poëtische fanfare rock

De Kift is een veelkoppig Nederlandstalig gezelschap dat al 35 jaar in binnen- en buitenland te zien is met theatrale muziekvoorstellingen. De wortels van De Kift liggen in de fanfare en de punk en dat hoor je nog steeds terug in de muziek, maar er is ook ruimte voor akoestische stukken in kleinere bezetting.
 
Met Niemandsland brengt muziekgezelschap De Kift in november 2024 het dertiende studioalbum uit. Politiek, maatschappelijk en klimatologisch speelt zich van alles af. De Kift gaat met Niemandsland op zoek naar het mooie en het schone in zorgelijke tijden.
Het album en de voorstelling vormen een reis door Niemandsland. Een muzikale reis waarop De Kift ondanks of misschien juist vanwege het dreigende firmament waaronder deze productie tot stand komt, nadrukkelijk voor melodie kiest. De muziek klinkt de argeloze luisteraar aangenaam in de oren. Tegelijkertijd heeft het iets onbehaaglijks. Om dit te bereiken werkt De Kift met verschuivende ritmes en schurende melodieën zonder dat dit de dansvriendelijkheid verstoort.
 
Onderweg in Niemandsland ontmoet De Kift mensen in de marge van de samenleving. Mensen die desondanks standhouden in de woelige wereld om hen heen. Onder meer Armando, Herta Müller en Pablo Neruda vormen een inspiratiebron voor de teksten. Het rijke arsenaal aan koperblaasinstrumenten, banjo en eenzame gitaren voert je mee door het landschap, door vlaktes en langs dorpsfeesten. Op het podium wisselt Wim van plaats tussen zijn drumstel en schildersezel. Projecties, muziek en decor vullen elkaar aan.
Koop tickets Facebook event
Datum 31-01-2025
Tijd 20:30
Genre Concert, Rock