menu
KUMBA KUMUSHA

KUMBA KUMUSHA

Dans, theater & muziek

Welkom! Het was best even een uitdaging. Maar het komt er nu toch! In iets afgeslankte vorm weliswaar maar nog steeds met een ronkend programma en een spetterende afsluiting door Pink Oculus. Tot diep in de nacht wordt je ondergedompeld in de opzwepende beats van muziekpioniers uit Afrika, activistische beeldende kunst en dans van Fontys talent Gahlia Conroy. Dit multiculturele festival wordt georganiseerd in aanloop naar de herdenking van ons slavernijverleden, maar het is in eerste instantie een ontdekkingsreis langs muzikale verhalen uit andere culturen. 

Algemene info

Het festival begint om 16:30 uur buiten bij de Hall of Fame, met een optreden van Surinaams koor Pramisi en een spectaculair kunstwerk van Tommy van der Loo (we houden het even geheim, maar het is iets met rook en vuur). 

Bijzonder is de Nyege Nyege Tapes & Hakuna Kulala showcase: een keur van artiesten uit alle hoeken van het Afrikaanse continent. Zo is er de Frans-Ghanese zangeres Pö die muziek maakt tussen rap en noise, gruizige pop en Afrikaanse volkstradities en de Oegandese Afrorack die met eigen handen een modulaire synthesiser bouwde. Menzi Shabane uit Durban is een pionier van de Gqom-stijl. Afrofuturisme om geesten mee op te roepen.  

 

Tickets 

Tickets kun je reserveren via de site van de Hall of Fame. Mensen die eerder een duurder kaartje hebben gekocht, voor de eerdere meer uitgebreide festival-versie die op meerdere locaties stond, krijgen hun teveel betaalde geld terug. Bekijk het hele programma op www.kumba-kumusha.com 

 

NORMAAL TICKET * € 7,- Aangepaste ticketprijs voor het festival - dus nu voor iedereen betaalbaar  

DEUREN OPEN/AANVANG: 16:30 u 

START PROGRAMMA: 16:30 u