menu
Lewsberg

Lewsberg

Rudimentaire pop- en rock

Het is bijna poëtisch, maar het gaat zeker niet over rozengeur en maneschijn. Met hun rudimentaire pop- en rock streelt de band over de diepste krochten van je ziel, zodat je toch weer overnieuw dingen na gaat denken. Zwarte humor, cynisme en het leven van de andere kant bekijken. Dat is wat de muziek van ‘Lewsberg’ uitstraalt.

Je kan ze bij ons meemaken op 2 december! 

 

Lewsberg is een Rotterdamse band bestaande uit vier leden: Shalita Dietrich (zang, basgitaar), Michiel Klein (gitaar, toetsen), Marrit Meinema (zang, drums) en Arie van Vliet (zang, gitaar, viool). De band is vernoemd naar de bekende schrijver en stadsgenoot Robert Loesberg, vooral bekend om zijn roman "Enige Defecten" uit 1974. Ze halen veel inspiratie uit de tegencultuur en het cynisme van de grotesteden in de jaren '60 en '70.

Hoewel Lewsberg zich laat inspireren door deze periode, hebben ze ook een zachtmoedige kant in hun muziek en teksten. Op hun aankomende vierde album, genaamd 'Out And About', dat op 15 september zal worden uitgebracht, is deze kant meer aanwezig dan ooit tevoren. De band houdt bewust hun rudimentaire pop- en rocknummers ingetogen, met sporadische toevoegingen van viool- of orgelklanken.

 

Tijdschema:

20:00 – 20:30 DJ Subsidiejunk
20:30 – 21:30 Yodel Queen 
21:30 – 22:00 DJ Subsidiejunk
22:00 – 23:00 Lewsberg 
23:00 – 23:30 DJ Subsidiejunk