menu
Loupe + Sofie Winterson

Loupe + Sofie Winterson

Indie rock, shoegaze, dreampop en folk

Ben jij helemaal gek op indierock, pop en alles er tussenin? Dan moet je op 17 november naar de Hall komen! LOUPE en Sofie Winterson komen ons podium betreden en dit verwacht een onvergetelijke avond te worden.
 
Loupe heeft een drukke zomer achter de rug vol shows, van Noorderslag 2022 tot Eurosonic 2023. Met eigenwijze gitaarriffs en poppy zanglijnen neemt LOUPE je mee in haar belevingswereld, beïnvloed door artiesten als Julia Jacklin en The Breeders.
 
Geïnspireerd door een mix van shoegaze, dream pop en folk wordt
Sofie Winterson haar muziek vaak omschreven als magnetic, soulful en intimate. Sofie heeft ook veel samengewerkt met prominente collega-artiesten, waaronder Fatima Yamaha, San Holo, Golden Vessel en Benny Sings. 

 

𝗟𝗢𝗨𝗣𝗘
De twee EP’s, ‘Older’ en ‘Spring ’19’, die de band uitbracht overspoelden de luisteraar met vloeiende grooves afgewisseld met uitgeklede breekbare momenten.De invloeden van onder anderen Julia Jacklin, Kruangbin en The Breeders, lijken in al hun diversiteit uitgemeten en smaakvol samen te komen in de muziek van Loupe. Naast de ijzersterke liedjes zoekt Loupe ook inspirerende samenwerkingen om hun verhaal kracht bij te zetten. Zo combineren ze hun muziek met de activistische kunst van de Nederlandse kunstenaar Jeroen Jongeleen in hun laatste single envisualiseert de Oekraïense ontwerper KARASKA de rode draad door hun opkomende album.

 

𝗦𝗼𝗳𝗶𝗲 𝗪𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻
Sofie Winterson is een alom gewaardeerde muzikant, artiest en songwriter momenteel woonachtig in Los Angeles.

In het verleden kwam Sofie’s muziek tot stand met gelaagde arrangementen, waarbij gebruik werd gemaakt van een rijk instrumentarium en geluidseffecten. Southern Skies kwam echter voort uit een geheel nieuwe manier van werken voor Sofie. Ze legde sterk de nadruk op het vertalen van gevoelens en gedachten op de meest bondige manieren. Dat gebeurde deels doordat ze de afgelopen jaren veel las, iets wat de muzikale richting van de muziek sterk beïnvloedde.

 

TICKETS: €14,50

Let op !
WANNEER DE DEUREN OPEN GAAN, GEEN ONLINE TICKETVERKOOP MEER.
DAN ZIJN KAARTEN ALLEEN AAN DE DEUR NOG VERKRIJGBAAR

DEUREN OPEN: 20:00
START PROGRAMMA: 20:30

Koop tickets
Datum 17-11-2023
Tijd 20:30
Genre Concert