menu
Master Boot Record // 013 op locatie

Master Boot Record // 013 op locatie

Metal, EDM & Chiptune

Master Boot Record staat bekend om zijn mix van metal, elektronische muziek en chiptune. De band werd opgericht door Victor Love, een mysterieus figuur die ervoor koos om zijn ware identiteit verborgen te houden en zijn muziek te laten spreken. De muziek van MBR is een unieke fusie van verschillende genres: de band maakt gebruik van heavy metal riffs, elektronische beats en melodische elementen, samen met de kenmerkende geluiden van vintage computers en chiptune muziek. Deze combinatie creëert een buitengewoon geluid voor fans van zowel metal als elektronische muziek.

 

De albums van MBR worden vaak omschreven als conceptuele werken, waarbij elk album een verhaal vertelt dat is gebaseerd op computertechnologie, sciencefiction en cyberpunk-thema's. De muziek is complex en gelaagd, met intrigerende melodieën en indrukwekkende technische vaardigheden. De band neemt luisteraars mee op een sonische reis die zowel nostalgisch als futuristisch aanvoelt

Na 3 jaar wachten is Master Boot Record eindelijk klaar om al zijn processing power in te zetten om de code over heel Europa te verspreiden. Een volledige line-up uitgerust met gitaren, drums, CRT-monitoren, personal computers en echt hardware staat klaar om een nieuw uitgebreid repertoire van shreddende chiptune en gesynthetiseerde heavy metal los te laten.