menu
Smudged

Smudged

krautrock, noise punk, elektro-pop en techno.

De Rotterdamse chaos formatie komt op 14 december de Hall op stelten zetten. Bereid je voor om betoverd te worden met hun ongrijpbare charme.  Met hun bizarre show vol krautrock, noise punk, elektro-pop en techno weten ze iedereen op te hitsen. Smudged is een band die je moet zien om het te geloven, en zelfs dan zul je je afvragen: ‘Wat is hier in hemelsnaam gebeurd?’ En dat is precies zoals Smudged het graag heeft. 

Smudged is een daverende demonstratie van muzikale vrijheid. Verrezen uit de oerslijk van de Rotterdamse club scene verbindt het viertal weefsel van krautrock, noise punk, elektro-pop en techno op ongehoorde wijze. Liveshows ontvouwen zich structureel in nieuwe vormen van waanzin en chaos, met frontman, slagman en beroepswaaghals Bart Hoogvliet voorop in de strijd. 

Het verhaal van Smudged begon net als veel andere bands van hun soort. Als jeugdvrienden begonnen Hoogvliet en Mink Steekelenburg (Winterdagen) samen op te treden zonder een groot masterplan in het achterhoofd. De langdurige chemie van het duo begon de aandacht te trekken, genoeg voor andere gelijkgestemden om mee te doen in het kattenkwaad. Victor Heijink's machinegeweer-baslijnen en Jim Impelman's geduchte gitaren voegen kleur en energie toe aan Smudged's bizarre doch pakkende mengelmoes van invloeden. 

De eerste vlaag van singles van de band - waaronder het Death Grips- achtige "Upside Down / Inside Out", het downer post-punk anthem "Stupid" en live favoriet "Hypnotized" - zijn de perfecte mix van camp en creativiteit. Smudged ontwikkelde hun licht ontvlambare sound verder op hun titelloze EP uit 2022. Nu ze op volle toeren draaien zijn de shows vrij legendarisch geworden – even indrukwekkend op grote festivalpodia als de kleine DIY-keldertjes. De band verzint altijd nieuwe knotsgekke manieren om menigten op te hitsen - om ze uiteindelijk tóch voor zich te winnen. 

 

Randprogramma:

  • EDLP (Pop-punk)

 

TIJDSCHEMA:

20:00  Doors open venue  
20:00 – 20:30  Concert DJ / Playlist  
20:30 – 21:15  EDLP  
21:15 – 21:45  Concert DJ/ Playlist    
21:45 – 22:45  Smudged  

 

Let op ! 

WANNEER DE DEUREN OPEN  GAAN, GEEN ONLINE TICKETVERKOOP MEER.

DAN ZIJN KAARTEN ALLEEN AAN DE DEUR NOG VERKRIJGBAAR

 

TICKETS: €13,00

DEUREN OPEN: 20:00

START PROGRAMMA: 20:30