menu
Staatseinde + Raderkraft + Cymbaline

Staatseinde + Raderkraft + Cymbaline

Minimal Synth, Wave, EBM, NDW

8 juni staat helemaal in teken van synthesizers, drumcomputers en hypnotiserende tunes. Van minimal synth naar Wave tot EBM, van NDW tot Punk. Ben jij een liefhebber van Joy Division, Kraftwerk of De Ambassade? Dan mag je deze show echt niet missen!

 

 

Staatseinde

De interstellaire kosmonauten van Staatseinde hebben in 2006 hun ruimteschip geland om hun geluid, omschreven als ’Neue-Niederländische-Welle’, naar de aarde te brengen. Met hun gloednieuwe full-length LP ‘FEHLERLINIE’ op Medical Records, drie 12″ EP’s, twee 7″ singles, een CD, verschillende cassettes en bijdragen op vele compilaties heeft de band een enorm discografisch overzicht gemaakt van hun muziekgeschiedenis. Staatseinde creëert een theatrale mix van pulserende electro met nostalgische hoopvolle synthlines, live uitgevoerd met synthesizers, een sequencer en prikkelende zang. Van Wave tot EBM, van NDW tot Punk en al het andere in en uit de doos. Alsof je naar een club gaat en daar Kraftwerk op speed en The Sex Pistols op acid tegen het lijf loopt.

Raderkraft

Ergens tussen minimal synth, electro en wave bevindt zich het onweerstaanbare geluid van Raderkraft, alias muzikant/producer Willem Stinissen uit Amsterdam. Zijn liefde voor oude synthesizers & drumcomputers gecombineerd met de juiste dosis punk & DIY-spirit heeft inmiddels geresulteerd in 3 EP's, 1 single en diverse remixes voor (internationale) artiesten. Even koud als catchy, speels en hypnotiserend, gewapend met pulserende staccato analoge synths, vintage drumcomputerbeats en Duits/Nederlandse vocalen neemt Raderkraft je mee van de Autobahn tot diep in de melkweg! 

Cymbaline

Cymbaline is een duo uit Utrecht, dat muziek maakt met analoge synthesizers, oude krakende drumcomputers en lo-fi vocalen. Met een voorliefde voor de underground uit de jaren ’70 weten ze een geluid neer te zetten dat doet denken aan Britse new wave en Duitse krautrock. Kortom: duister en recalcitrant, maar vooral ook melancholisch. In 2021 tekende de band bij het Duitse underground label Young & Cold Records, waarop in oktober 2022 hun debuutplaat ‘Computerleven’ wordt uitgebracht. Voor liefhebbers van: Joy Division, Kraftwerk, De Ambassade.  

 

DEUREN: 20:00

START PROGRAMMA: 20:30

TICKETS: €12

 
Let op !
WANNEER DE DEUREN OPEN GAAN, GEEN ONLINE TICKETVERKOOP MEER.
DAN ZIJN KAARTEN ALLEEN AAN DE DEUR NOG VERKRIJGBAAR