menu
3587

Dit is de buitenaardse reden dat ApoQalypse is ontstaan!

In een kort gesprek, sprak ik met intitiatief nemer en oprichter Angel. Ik vroeg hen naar de reden om te starten met ApoQalypse, Waar de naam vandaan komt en waarom dit zo belangrijk is voor Tilburg. Dat allemaal lees je uitgebreid in de tekst hieronder! 

"Ik besloot ApoQalypse te organiseren na een geweldige avond bij Club Nicks in Amsterdam. De sfeer was geweldig, iedereen kleedde zich prachtig en genoot volop. Later werd ik geboekt voor Boy Toy, een club kid party

Club kids waren in de jaren '80 en '90 club promoters, vooral in New York en Londen. Ze waren geen drag queens, maar excentrieke feestgangers met een unieke, buitenaardse stijl. Dit beschreef perfect mij en mijn vrienden. Daarom dacht ik: "Ik wil een club kid party in Tilburg organiseren, waar je je moet verkleden, er vreemd uit moet zien en helemaal jezelf moet zijn." 

Het heet ApoQalypse omdat ik dacht: "De wereld vergaat toch, dus laten we feesten." Het thema van het feest is eigenlijk dat je moet feesten, dansen en je gedragen alsof de wereld morgen eindigt. Het is je laatste dag op aarde, het laatste feest ooit. 

Je zult waarschijnlijk helemaal losgaan omdat je je niet druk maakt om wat anderen denken. Dat is dus eigenlijk het idee. Het gaat erom dat mensen samenkomen en volledig zichzelf kunnen zijn. 

Ik vind het belangrijk omdat we hier in Tilburg niet echt een plek hebben, vooral niet voor de queer gemeenschap. Mensen zeggen misschien: "We kunnen naar Café Peanuts of Cul de Sac gaan." Maar er is een verschil tussen een gay ruimte en queer ruimtes, vooral queer ruimtes die andere genderidentiteiten accepteren. Tenzij je een cis homoseksuele man bent die redelijk 'doorsnee' is, kun je worden buitengesloten van deze gemeenschappen. 

Voor mensen die 'anders' zijn, niet alleen voor het feest, maar gewoon in het algemeen. Ik heb zoveel prachtige vrienden die een geweldig gevoel voor mode hebben maar compleet anders zijn dan wat je normaal zou dragen. Ook zij kunnen worden gediscrimineerd in de meeste queer ruimtes. Daarom moest ik een plek creëren voor de ‘weirdos’ en 'queerdos' om naartoe te gaan en voor de mensen die worden buitengesloten vanwege hun genderidentiteit om zichzelf te zijn. 

Daarom is ApoQalypse belangrijk voor de gemeenschap, voor samenzijn en voor gelijkgestemde mensen om elkaar te vinden."